Scholen

‘Ik ben van mij!’ is een uitstekende methode om op school te gebruiken. Speciaal voor het VO (VMBO – VWO) en MBO is een lessenreeks ontwikkeld in samenwerking met de Respect Education Foundation. Dit lespakket bestaat uit vier lessen en is bedoeld voor leerlingen van 14-18 jaar.

De lessenreeks past binnen thema’s als seksuele ontwikkeling, sociale veiligheid en actief burgerschap. Ook sluit het aan bij kerndoel 43


Over de lessenreeks

Jongeren maken kennis met de seksregels en de invloed van stereotypering en dubbele moraal. Zij leren om een standpunt over deze thema’s in te nemen en kunnen en durven zich hierover ook uit te spreken. Ze ervaren dat ze zelf ‘nee’ kunnen zeggen en dat kleine acties en opmerkingen het verschil kunnen maken in het ontdekken van de eigen wensen en grenzen en die van anderen.

Zowel docenten als mentoren kunnen de lessen geven.


De lessenreeks gebruiken

Je vindt de lessen op LessonUp:

Lessen voor het voortgezet onderwijs

Lessen voor het MBO


Belangrijk: volg voordat je de lessen gaat geven de gratis e-learning die is gemaakt door Movisie. In deze e-learning leer je in een klein uur alles wat je moet weten over de seksregels, seksestereotypering en dubbele moraal en over de opbouw van ‘Ik ben van mij!’.

Naar de e-learning


Andere aanpak

Daarnaast kent ‘Ik ben van mij!' mogelijkheden voor een meerjarige, structurele aanpak op scholen. Dit is bijvoorbeeld het geval in Zwolle waar 'Ik ben van mij!' is geïntegreerd is in het curriculum.


Download de folder van 'Ik ben van mij!'